Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
  Drukuj

Geass.
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lut 2010, o 12:29 
Moderatorzy globalni

No właśnie, Geass, który jest moim zdaniem bardziej szpanerski od Sharingana :D
Który chcielibyście najbardziej mieć i do czego byście go wykorzystali? :]

Długo zastanawiałem się między Geassem Rolo, a Geassem Leloucha.. Ale wybrałem tego pierwszego, ponieważ Lelouch mógł tylko raz wykonać rozkaz na jednej osobie.. a to za mało :P Natomiast z Geassem Rolo, mógłbym zatrzymać czas w sytuacji, w której musiałbym pomyśleć trochę dłużej lub mieć więcej czasu na działanie.
Powiedzmy na jakimś teście, zatrzymałbym czas i sprawdzał odpowiedzi u nauczyciela w biurku lub u kogoś z klasy, kto zawsze się przygotowuje do sprawdzianów/kartkówek( a mam takich osób trochę w klasie :P).
Wykorzystałbym go także w niebezpiecznych sytuacjach ;] Ew. kiedy chciałbym podglądnąć dziewczyny w szatni tak, żeby nie wyłapać liścia(co zdarza się dość często ^.^)

Re: Geass.
PostNapisane: 11 lut 2010, o 19:23 

Nie wiem, gdzie ty tu widzisz coś szpanerskiego? Są to dwa różne anime, nie wszyscy oglądali Naruto i CG - tak więc ograniczmy się do wypowiedzi tylko o Geass.

Co do twojego tematu, moim zdaniem zależałoby to od sytuacji, która by panowała na świecie(ogólnie). Jeżeli byłaby to sytuacja taka jak była w świecie CG, wtedy wolałbym oczywiście Geass, Leloucha. Z wielu powodów, których wam nie ujawnię(własne zdanie i fantazje na ten temat). Tak czy inaczej, możliwość posiadania jakiegokolwiek Geassa była by cudem na tym świecie, a możliwość wyboru - brak mi słów.

Mimo wszystko ja chciałbym posiadać geass Leloucha - moim zdaniem więcej możliwości... Po co ci podglądanie dziewczyn w szatni zatrzymując czas(oczywiście masz limit) jak można przespać się z którąś z nich, a ona będzie się cieszyć - narzucanie własnej woli. Geass(Leloucha) jest jak pragnienie, każdy człowiek ma ich mnóstwo, za jego pomocą mógłbym mieć praktycznie wszystko czego zapragnę - dałem już jeden przykład, ale powtórzę go jeszcze raz. Ty możesz podglądać dziewczyny w szatni, ja zaś mogę z nimi spać - chyba większą korzyść mam z tego.

ps. jeżeli uważacie, że mój post był wulgarny, dajcie mi znać - ocenzuruję go w odpowiedni sposób.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1