Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
  Drukuj

TOP 10 waszych Anime
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 lut 2010, o 15:22 
Moderatorzy globalni

Możecie tutaj przedstawić swoje TOP 10 ulubionych anime, najlepiej by miejsca od 1-3 miały wyjaśnienie dlaczego dostały się na sam szczyt. To może ja zacznę :D

1. Great Teacher Onizuka - No cóż, może do mangi wychodzi średnio, ale mimo wszystko uważam, że to arcydzieło(może pod względem graficznym nie za bardzo, ale da się przyzwyczaić ;)). Według mnie anime przyciąga głównie postaciami(Onizuka, Uchiyamada, Urumi), po za tym wiele zabawnych sytuacji oraz świetne miny Onizuki :P

2. Code Geass R1 - No cóż, długo zastanawiałem się co jest lepsze czy CG czy może GTO, jednakże jestem typem człowieka, którego bardziej pociągają komedię :> A co do CG no to bardzo spodobała mi się kreska oraz oczywiście fabuła. R2 nie był już niestety tak wciągający ; /.

3. Beck - Może fabuła nie była zbyt oryginalna, ale za to oprawa dzwiękowa jak i charaktery postaci były na wysokim poziomie. Piosenek z tego anime słucham do dziś(przy nauce głównie).

4. Neon Genesis Evangelion
5. Nodame Cantabile
6. Hajime no Ippo
7. Eyeshield21
8. History of the strongest disciple Kenichi
9. Full Metal Panic
10. Ouran High School Host Club

Re: TOP 10 waszych Anime
PostNapisane: 26 lut 2010, o 21:57 

1. D.Gray-man - poprostu świetne, niewiele jest anime tego typu, ciekawa akcja i postacie czyli min:. Allen, Yu, Lavi i inni ; )

2. 07-Ghost - najlepsza fabuła w anime jaką widziałem.

3. Fairy Tail
4. GTO
5. Naruto
6. Bleach
7. FMA (manga)
8. Soul Eater
9. Shaman King
10. Claymore

PostNapisane: 12 mar 2010, o 21:52 

1.Clannad i Clannad After Story - te anime mnie po prostu urzekło, drugiego takiego nie ma. Wzruszająca historia, momentami naprawdę zabawna (Sunohara xD) ukazująca zwyczajne życie.
2.Death Note - mroczny klimat tego animę zwalał z nóg. Wspaniałą fabuła, ciekawe postacie, no i świetna animacja.
3.Darker than BLACK - Kuro no Keiyakusha - hmmm ciężko mi powiedzieć co w tym anime podobało mi się najbardziej, one ma po prostu to COŚ.
4.Kure-nai - w tym anime urzekło mnie głównie świetne przedstawienie sztuk walki lecz fabuła i ogólne wykonanie było równie dobre.
5.Phantom ~Requiem for the Phantom~ - podobnie jak jak w DN... mroczny klimat i świetnie ukazane zatracanie człowieczeństwa przez głównego bohatera.
6.Lovely Complex- gdyby nie ogromna dawka humoru to było by to zwykłe romansidło... ale gdyby w pupie rosły grzyby to pupa z czasem stała by się lasem.
7.Tengen Toppa Gurren Lagann - jedyne anime o mechach, które przypadło mi do gustu.

Więcej nie chcę mi się wypisywać ^^

PostNapisane: 31 lip 2010, o 19:40 

Hah,więc moją karierę zacznę od tego tematu?
No cóż...

1.Hetalia Axis Powers-Jako fanatyka historii przyciągnęła mnie od razu.Kocham fabułę tej mangi,różnorodność bohaterów i dość zjadliwy humor.Uwielbiam FanDom tej mangi,można się w tym wszystkim zatracić.Ba,naprawdę watro poświęcić jej chwilkę.

2.Kuroshitsuji-Powiem tak... Manga jest świetna,I seria anime dobra,a II seria żałosna.Kocham to anime/mange za klimat,świetnych bohaterów...Kocham Wiktoriańską Anglię <3

3.Baccano!-Booże...Lata 30,Ameryka,Gangsterzy,Alchemia...I jak się w tym nie zakochać?

4.Clannad
5.Durarara
6.Hellsing
7.junjou romantica
8.Kanon
9.Elfen Lied (przez sentyment)
10.Air (sentyment)

Chodzić nie watro i leżeć nie warto
Stracić nie warto,zarobić nie warto
Sprzedać nie warto,kupić nie warto
Jedno co warto to upić się warto

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]